Mijn eerste parfum, Parfum de Yves St. Laurent Opium

Opium

Mijn allereerste parfum die ik kreeg was Opium van Yves St. Laurent. Een klein flesje dat ik van mijn moeder kreeg, ik denk rond mijn 16de. Het gekke is dat dit flesje vrij klein was maar dat ik het ongelooflijk lang heb gebruikt. Waarschijnlijk vanwege de redelijk sterke geur waardoor je er maar weinig van hoefde te gebruiken. Na 36 jaar gebruik ik nog altijd dit parfum. Inmiddels heb ik 3 soorten van het merk. Ook de Belle Opium en de Black Opium heb ik inmiddels in bezit. Maar nog altijd als ik Opium de bruine versie op doe roept deze geur een waas van nostalgie op en doet het mij aan vroeger denken.

De geur is inmiddels 38 jaar oud, ontwikkelt door parfumiers Jean Amic en Jean-Louis Sieuzac of Roure in 1977. Opium bestaat uit een exotisch mengsel van wilde en rijke kruiden met diepe houtaroma’s, gecombineerd met mandarijn, pruim, kruidnagels, koriander, anjer en mirre.

“Weelde, decadentie en sensualiteit zijn de karaktertrekken van dit Oosterse meesterwerk door Yves Saint Laurent ontworpen als een eerbetoon aan de vrouw die geobsedeerd is door YSL Haute Couture en Rive Gauche Prêt-à-Porter. Een weelderig maar sensuele geur, die de vrouw niet bedwelmt, maar alleen verrukking geeft. Een parfum met een geheimzinnige en intrigerende stijl, die geïnspireerd is door het Oosten. Een zwijmelende kwaliteit is vanaf het begin te voelen: almachtige noten van mandarijn en bergamot hebben de geur van het mystieke met midden tonen van rozen, jasmijn en lelietjes van dalen. Een mooie harmonie van diep amber doorspekt met opoponax doordrenkt de geur met zijn gevierde extase.”

Met zo’n prachtige tekst verwacht je toch gelijk een vleug mystiek om je heen na het sprayen van deze geur. Zo prachtig verwoord. De naam was zeer omstreden en werd door Chinesen aangevochten omdat het drugsgebruik zou oproepen. De hele heisa om de lancering heen zorgde juist voor een enorme reclamecampagne waardoor het een best-selling product werd. Het is niet een geur die ik dagelijks op doe naar mijn werk. Toch eerder bij een speciale gelegenheid zoals een feestje of een diner. Een geur die nog vaak op mijn nachtkastje zal staan.

Fragrance YSL Opium

One comment on Mijn eerste parfum, Parfum de Yves St. Laurent Opium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *