De idioterie rondom the Oscars

THEOSCARS

De Oscars en zijn goodiebags, ofwel de idioterie in America. Dit jaar is er al bekend gemaakt wat de gasten in hun goodiebag kunnen aantreffen en de prijzen van de producten liegen er niet om. Zo kun je gepersonaliseerde M&M’s vinden voor $300. Die durf je toch absoluut niet door te slikken. Er wordt uit naam van de genomineerden eten geschonken aan een dierenasiel naar keuze, ter waarde van 10.000 dollar. Gelukkig betreft het hier een goed doel.

Maar er zijn andere producten die in de goodiebag zitten die alle proporties overstijgen. Zo mogen de acteurs een jaar lang gratis Audi’s huren ter waarde van $45.000. Kunnen ze een 10-daagse all inclusive trip naar Israël kiezen ter waarde van $55.000 en zonder de Audi, als ze iets sportiever zijn, kiezen voor een 15 daagse wandeltocht door Japan ter waarde van $54.000. Maar ook een paar nachtjes in een Italiaans hotel staat op het lijstje.

Alle producten die in de goodiebag te vinden zijn, zijn natuurlijk niet de goedkope producten die bij Wallmart te vinden zijn. Denk daar bij aan toiletpapier. Jawel toiletpapier in een goodiebag maar dan wel voor een bedrag van $275. Daar moeten toch ten minste gouden stukjes in zitten die straks aan de bevallige billen van de sterren kleven. Daarnaast zit de goodiebag vol met diverse beauty en lifestyle producten met een totale waarde van $200.000. Bedragen waar het ongeloof van afstraalt maar dat niet meer is dan één grote reclamestunt van de deelnemende bedrijven. Jammer voor het marketingbedrijf dat dit zonder overleg is gebeurd met de Oscar Academy. Zij spannen nu een rechtszaak aan tegen het onrechtmatig gebruiken van hun naam.
Benieuwd wie er gaan winnen dit jaar? Ik heb twee van de genomineerde films gezien, Joy en the Danish girl. Aangezien Eddy Redmayne hem al gewonnen heeft, wordt het dit jaar waarschijnlijk Leonardo di Caprio. Van mij mag Alicia Vikander de prijs voor beste vrouwelijke bijrol winnen. Kijk op 28 februari. En ik zal daarna een blog posten met de mooiste jurken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *