Statisch haar, ergenis in de winter!

Vrieskou weilandGarnier olielOreal olie

Ik doe het raam open en neem een diepe teug. De frisse lucht kriebelt in mijn keel. Als ik uitadem ontwikkelt zich een dikke wolk. Een wit laagje ijs ligt over de planten in mijn tuin. In de verte zie ik eveneens een witte waas over de weilanden. Een lichte nevel hangt er boven. De zon komt in al zijn felheid op en schijnt in mijn ogen. De hemel kleurt al strak blauw. Dit is één van die mooie dagen waarbij de natuur zijn uiterste best doet. De pracht van de kou, de zon die schijnt en de strak blauwe hemel hebben een positief effect op mij. Deze kou heeft echter wel een nadeel… Statisch haar. Haar waar geen land mee te bezeilen is. Het knettert, en staat recht omhoog als ik mijn shawl af doe. De krullen zijn ver te zoeken.

Wat is statisch haar?

Door wrijving tussen negatief geladen deeltjes en positief geladen deeltjes ontstaat statisch haar. In de winter is er te weinig vocht in de lucht. Zet daarbij de verwarming ook nog lekker hoog en het haar droogt uit waardoor er veel negatief geladen deeltjes zijn. Je haar vliegt omhoog als je een trui uitdoet en als ik mijn muts af zet is het letterlijk huilen zonder pet op.

Wat kun je doen om je haar enigszins in toom te houden?
Continue een muts dragen is een optie maar een beetje raar om daarmee op je werk aan te komen. Als eerste is het raadzaam je haar niet elke dag te wassen. Je haar droogt daarmee nog meer uit. Tijdens het wassen is een goede conditioner aan te raden en kam je haar niet met een metalen borstel. Ik gebruik het liefst goede oliën waarbij die van Garnier en l’Oreal mijn favorieten zijn. Gebruik wat wax om te stylen en een dun laagje haarspray om het in toom te houden. En verder vooral genieten van deze prachtige dag.

l’Oreal oil hairtreatment

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *