The dresses on the red carpet!

Charlize TheronCharlotte RamplingCharlotte RileyChloe PirrieDaisy RidleyDorith MousEmily BluntHeidi KlumJennifer GarnerJennifer LawrenceJulianne MooreKate BosworthKate WinsletKerry WashingtonLady GagaMichael FassbenderNaomi WattsOlivia MunnOlivia WildePriyanka ChopraRachel McAdamsReese WitherspoonRooney MaraSaoirse RonanSofia VergaraTina FeyWhoopi Goldberg

Vannacht was het dan zover. De felbegeerde Oscars werden uitgedeeld. De Oscar voor vrouwelijke bijrol werd inderdaad aan Alicia Vikander gegeven voor haar rol in the Danish Girl. En terecht want ze vertolkte de rol prachtig. En een Oscar voor Leonardi de Caprio voor zijn hoofdrol in the Revenant, of moest de Academy haast wel? Tenslotte was er voor de uitreiking al zoveel over gezegd en geschreven. Zijn speech kreeg wel een politiek tintje met een iets te weinig ‘geweldig dat ik hem heb en ik bedank mijn hele familie’ gevoel. En Lady Gaga met haar prachtige lied over sexueel misbruik op o.a. universiteiten. Wat een performances verzorgt zij de laatste tijd en wat kan ze fantastisch zingen. Uiteraard volgden de rest van de avond de nodige emotionele bedank speeches en Chris Rock maakte, zoals verwacht, de nodige opmerkingen over het feit dat er te weinig donkere acteurs waren genomineerd.

Op E-entertainment bekeek ik het spel van zien en gezien worden. Een toneelstukje dat de acteurs als de besten kunnen spelen en wat je telkens weer voorbij ziet komen. Of het nu om de Grammy’s, de Emmy’s of de Oscars gaat, iedereen wil graag op dat moment in de spotlight staan. De heren strak in het pak waarbij sommigen door een ringetje te halen waren zoals Michael Fassbender, en de één na de andere dame met de meest prachtige dure jurk. Stiekem dromen we er allemaal van om een keer zo’n prachtige dure jurk te dragen maar helaas de gelegenheid doet zich hier zelden voor. De enige keer dat je echt een mooie lange jurk kunt dragen is tijdens je schoolgala. Jammer dat de jonge dames van tegenwoordig toch vooral voor een kort model kiezen. Een gemiste kans.

Uiteraard zien we ook genoeg missers. Als je er van uit gaat de meesten onder hen toch over een stylist beschikken die lange tijd van te voren op zoek gaat naar een geschikte jurk snap je soms de keuzes niet. De nodige laag uitgesneden jurken kwamen ook weer voorbij waarbij het me opvalt dat het vooral de dames met een kleiner cup betreft. Zonder BH helaas niet altijd mooi. Mijn favoriete was de jurk van Jennifer Garner en met iets meer cup de jurk van Charlize Theron. Julianne Moore liet zien dat haar jurk zowel jong als middle aged goed staat. Tenslotte was het Kendal Jenner die hem eerder op de catwalk had gedragen. Op naar het volgende pracht en praal feestje.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *