Voorjaarskleuren, wat doe ik aan

mint

De laatste dagen stijgt de temperatuur overdag. Het zonnetje schijnt heerlijk en de voorjaarsbloemen bloeien. De lente is duidelijk in aantocht. De wintersale is voorbij en de voorjaarscollecties hangen langzaamaan weer in de schappen. Het kriebelt om weer te gaan winkelen maar de ochtendkou houdt mij nog even tegen. Ik ben mij vast gaan verdiepen wat de nieuwste voorjaarskleuren zijn en wat ik kan verwachten als ik op zoek ga naar voorjaarskleding. Heb ik het nodig…nee, wil ik iets nieuws…ja!

kleurenpalet

Het kleurenpalet is duidelijk. Deze gaat richting de pasteltinten zonder mierzoet te zijn. Gelukkig maar want op een bepaalde leeftijd ga je opletten of roze of mintgroen nog staat. Moeten we die kleuren dan niet dragen? Nee ga lekker mee met de trend maar kijk welke kleur bij  je past en combineer zoete kleuren met stoere accessoires of stoere materialen.

pink
De kleur mintgroen of lime heb ik veel gezien. Een mooie frisse kleur die het ook in de huiskamers als accessoire goed doet. Geel is een heerlijk zonnige kleur die het voorjaar doet versterken. Een kleur die vrolijk is maar vooral mooi als je niet te bleek bent. Een te licht gele kleur kan snel grauw maken waardoor hij ouder maakt. Dus tijd voor een zonnebankje om deze mooie kleur te kunnen dragen. Dan heb je ook nog gelijk wat ontspanningsmomentjes om het voorjaar heerlijk in te gaan.

mint

yellow
Ook oranje is een kleur die veel wordt gezien. Een kleur die prachtig mooi helder en fris is. Maar of dit een kleur is die in de Nederlandse winkels veel zal hangen weet ik niet. Het blijft voor ons een beetje ‘oranje boven’ gevoel houden. Wat natuurlijk jammer is gezien de kleur een fris vrolijk voorjaarsgevoel geeft.

orange

orange 1
Trends die altijd terug komen zijn bloemen en marine look. Wie heeft er nou niet iets in zijn kast hangen waar een bloemetje in verwerkt is. Hebben we niet allemaal ooit wel eens een Bretons streeptruitje gehad. De marine look die al jarenlang een voorjaarstrend is en die niet meer weg te denken is.

flowers

marine

Volgende keer post ik een overzicht van winkels waar ik bovenstaande trends ben tegen gekomen. Jammer dat zo veel winkels in de winkelstraten verdwijnen. De stad ingaan op een mooie lentedag en genieten van de voorjaarscollecties blijft nog altijd leuker dan alleen achter de computer zitten om op zoek te gaan naar iets nieuws. Let spring begin!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *