Het is lente. Tijd om je interieur te veranderen!

decorating-with-beige

Het voorjaar is begonnen. Dat betekent vaak een schoonmaak in huis. Naast die schoonmaak volgt vaak een aanpassing van het interieur. Een nieuwe kleur op de muur of alleen wat nieuwe accessoires. Aangezien die kleur er vorig jaar al is gekomen wilde ik nu uitsluitend wat nieuwe accessoires. Ik ben gek op naturel tinten zoals wit, beige, zand, grijs en lichtblauwe tinten. Bij deze combinatie aan kleuren kun je denken aan een Scandinavisch interieur of aan Amerikaanse huizen die voorzien zijn van licht geverfde houten buitenmuren, van binnen houten vloeren en de ramen mooi omlijst met houten shutters. Google ‘houses with shutters America’ of ‘American houses’ en je begrijpt wat ik bedoel. Ik vind het prachtig en er zitten een paar mooie exemplaren tussen. Op Matha’s vinyard en the Hamptons kun je ook prachtige huizen vinden.

Aangezien mijn huis er van de buitenkant niet zo uit ziet kun je deze stijl natuurlijk wel aan de binnenkant creëren.

De kleur die ik op de muur heb is Cape Cod Grey van Painting the Past. Ook een kleur die op deze huizen gebaseerd is. Mooie matte lichte tinten die met allerlei kleuren te combineren zijn. De shutters aan de buitenkant zijn vervangen door brede witte houten lamellen aan de binnenkant die hetzelfde effect hebben. Naast de lichtgrijze muren is de rest vooral wit. De van origine midden grijze kozijnen zijn eveneens van beige naar wit veranderd.

Nu de eerste buitenzitdag een feit is (ik type dit heerlijk buiten ook al zie ik door de weerspiegeling nauwelijks iets op mijn beeldscherm) beginnen bij mij de verander kriebels te komen. Het eerst waar ik naar op zoek ging waren nieuwe kussens voor op mijn donkerbruine bank in stoere lichtblauwe tinten.

 

Mijn voorkeur voor accessoires vind ik bij Riviera Maison, Riverdale, Clayre & Eve. Clayre & Eef heeft een groot assortiment aan kussens maar deze zijn een stuk bonter. De kussens met vogels en bloemen wil ik juist vervangen voor een paar rustiger exemplaren. Zowel Riviera Maison als Riverdale  hebben op dit moment een voorjaarscollectie die exact past bij mijn wensen. Maar ik ben nog even op zoek naar die mooie grote lichtblauwe kussens die exact passen bij mijn interieur.

13-3

 

Welke lentekleuren vind jij mooi in je interieur?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *