Het is weer die tijd van het jaar.

sport

De zomer is in aantocht dus een goede reden om aan de slag te gaan met een fitnessroutine of andere sport.

Na de aanschaf van nieuwe fitnesskleding zoals ik in een vorig blog aangaf, mag dit natuurlijk niet ongebruikt in de kast blijven liggen. Zodra ik mijn sportkleding heb aangetrokken zit ik gelijk lekker in mijn vel en heb ik zin om naar de sportschool te gaan.

12962402_961387547285322_812114782_o

Waar komt dat gevoel van aan de slag gaan in het voorjaar toch vandaan?

Het voorjaar zorgt voor het starten met goede voornemens. Plots zijn we ons er van bewust dat de zomer in aantocht is en we nog wat kilo’s kwijt willen. Jep dat voornemen geldt voor mij. In het voorjaar starten veel buitensporten zoals hardlopen, hockey en andere veldsporten. Als je geen zin hebt om naar een club te gaan is het al veel makkelijker om even die wandeling te maken of de fiets te pakken. Veel mensen wachten tot het moment dat dit weer mogelijk is, of althans tot het moment dat de zon gaat schijnen, de temperatuur stijgt en het gewoon lekker is om naar buiten te gaan. Een andere goede tip is om aan buiten bootcamps deel te nemen. Lekker gezamenlijk in het park actief sporten en heerlijk buiten zijn.

sport

 

Ook is het makkelijker om te starten met sporten als de feestdagen voorbij zijn. Met Pasen komen we nog wel weg met een enkel paaseitje,  die overigens met minimaal 70% cacao ook geen probleem hoeft te zijn. Echter in het najaar hebben we te veel feestdagen waar ‘zwaar’ voedsel wordt gegeten. Dit motiveert niet om sportief aan de slag te gaan omdat we weten dat Thanksgiving, Sinterklaas of Kerstmis er aan komt en we bij het afwijken van een gezond patroon onze voornemens weer laten varen.

food

Het voorjaar is het moment om aan de slag te gaan met gezonde lichte maaltijden. Salades smaken lekkerder. Yoghurt met fruit smaakt beter. En meer water drinken lijkt makkelijker. Omdat je dit combineert met sporten zal je ook sneller resultaat zien. Of het nu gaat om meer conditie, een sterker wordend lichaam of wat minder kilootjes op die weegschaal. Ik ben iemand die vind dat koolhydraten gewoon in het dagelijks voedselpatroon horen maar dan natuurlijk de juiste koolhydraten. Een lekker bruin broodje mag geen probleem zijn maar ons Nederlandse eten, s’ ochtends brood en s’ middags brood is nog wel eens te veel. Yoghurt s’ ochtends is helaas niet mijn ding maar ik ben wel oatmeal aan het uitproberen. Met banaan is het vrij zoet dus een lepel yoghurt er door maakt het wel lekkerder. Ik zal in een volgend blog wat combinaties uitwerken. Gewoon omdat eten lekker moet zijn als aanvulling op het sporten, zodat zowel sporten en gezond eten vol te houden is.

food 1

Heb jij nog leuke sport en maaltijdtips?

2 comments on Het is weer die tijd van het jaar.

  • Marinka

    Proberen elke dag minimaal een half uur te wandelen. En zoveel mogelijk maaltijden in de airfryer bereiden. Dan eet je veel minder vet dan bij een gebakken / gefrituurde maaltijd.

    • Solita (author)

      Goeie tip, een airfryer in combinatie met wandelen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *