Grijs of niet! Haar kleuren of lekker naturel?

mature woman standing with grey hair

Regelmatig zie ik reclames langs komen over grijs haar. Of blijkt je haar grijs te kleuren een nieuwe hype te zijn. In modebladen komen in ene grijze kapsels voorbij bij jonge dames of wordt er aangegeven vooral je grijze haren niet te kleuren omdat dit nu de mode is. Nu ben ik zelf zo iemand die om de 5 weken in de kappersstoel zit om mijn haar te verven. En geen haar op dat hoofd die er aan denkt om niet gekleurd te worden.

Is het omdat je niet met grijs haar geassocieerd wilt worden omdat je dan als ‘oud’ bestempeld wordt? Mijn mening is inderdaad dat ik grijs haar associeer met ouder zijn en er ouder uit zien. En alleen al de benaming van deze trend ‘Grannyhair’ doet mij de kleur verafschuwen. Trends zijn leuk maar gelukkig hoeven we er niet altijd aan mee te doen.

6a8d76a7817d0e277dc5b1b6149e4430
Wat mij opvalt is dat de dames in reclames of modebladen met grijs haar er allemaal uitzien als fotomodellen, ongeacht hun leeftijd. De gemiddelde vrouw is echter geen fotomodel. De modellen in de foto zijn gestyled, zowel qua kleding, make-up als haar. De alledaagse vrouw zal dit echter zelf moeten doen. En hoe goed we onze make-up s’ ochtends op doen, ons in de meest moderne kleding hijsen, we zijn geen model. Laat staan als ik mijn haar geheel grijs laat worden.

Er is ook een duidelijk verschil tussen je haar grijs laten uitgroeien of je haar grijs verven. Haar grijs laten uitgroeien is meestal een warboel van grijs geworden haren op je hoofd dat een onverzorgde look geeft terwijl je haar grijs verven zorgt voor vele tinten grijs met een glans look. Mocht je wel overgaan tot het laten uitgroeien van je grijze haren dan is het zeer raadzaam om je haar toch te behandelen met één van de verzorgde grijskleuringen van bijvoorbeeld  l’Oreal ash grey, silver grey, silver titanium. Maar wil je echt gaan voor een mooi hip glanzend grijs kapsel dan ben ik er van overtuigd dat je dit toch het beste bij een goede kapper kunt laten doen.

Om mij heen zie en ken ik niemand die haar grijze haar niet kleurt. Ik denk dat velen hetzelfde idee hebben en grijs bestempelen met ‘oud’. En laten wij dames van 40/50+ ons nou net niet meer oud voelen of willen voelen. Dus ik? Ik ga gewoon weer die kappersstoel in.

13010103_965108606913216_2056443666_o

4 comments on Grijs of niet! Haar kleuren of lekker naturel?

 • Marinka

  Ik doe niet mee met de grijstrent maar ik ben wel gestopt met het verven van mijn haar. Bij de volgende knipbeurt hoop ik dat de verf eruit is. Ik bedek de uitgroei nu nog even met uitwasbare verf. En ik ga voor grijs omdat ik er geen zin meer in heb om na 2 weken al tegen een uitgroei aan te zitten kijken en ik heb tegenwoordig vaak last van exceem op mijn hoofd. Ik ken verscheidene vrouwen van mijn leeftijd die een mooi natuurlijk grijs kapsel hebben. Ik denk zelfs dat er nu minder geverfd wordt door 45+ vrouwen.

  • Solita (author)

   Ik denk dat je inderdaad met uitwasbare verf sneller moet bijwerken. De ammoniak of andere rotzooi kan ook niet echt gezond zijn. Ik zie niet of eigenlijk geen grijze kapsels om mij heen maar wie weet ben ik het verven ook ooit beu.

 • Marleen

  Wat leuk, een vriendin heeft net vanmorgen mijn haar geverfd, met Henna natuurlijk, zoals ik dat de laatste 40 jaar heb doe! En zo even zag ik fb een foto van jong vriendinnetje langskomen die een ‘modern grijs’ koppie heeft aangemeten. Ik heb er weleens over nagedacht om mijn haar niet meer te kleuren omdat het steeds lastiger werd het zelf te doen maar gelukkig is er iemand die het doet voor mij! 64! en geen haar op mijn hoofd krijgt kans om helemaal uit te groeien.

  • Solita (author)

   En jij ziet er ook absoluut jonger uit 🙂 Ik ben ook zeker een voorstander van verf zonder ammoniak. Dat is echt rotzooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *