Happy Hanami!

News52320

Hanami is de Japanse traditionele gewoonte om te genieten van de vergankelijke schoonheid van bloemen.

Hanami_1

Een kersenbloesem in bloei is adembenemend mooi. Boom na boom op een rij zijn de bomen met takken vol trossen roze bloemen een overweldigend gezicht.

De bewondering voor deze bomen ontstond al meer dan duizend jaar geleden in de Japanse cultuur. De Japanse aristocraten keken graag naar de bomen in bloei en schreven er gedichten over. Ook speelt de kersenbloesem al eeuwenlang een grote rol in de Japanse kunst en vind je de kersenbloesem terug op schilderijen en porselein zoals vazen en serviesgoed.

De traditie om de bloeiende kersenbloesem te eren is veranderd. Tegenwoordig vieren de Japanners de bloei van de kersenbloesem met een festival, Hanami genaamd. Het klinkt logisch dat er in Japan een festival is dat de kersenbloesem eert. De bloei van de bomen staat voor het leven. Het is een Japanse voorjaarstraditie.

Het woord “hana” betekent bloemen en in het geval van gelukkig Hanami verwijst dit altijd naar de kersenbomen.

Live life to the fullest

De bloesem bloeit kort en krachtig, meestal een week of twee, en staat symbool voor het leven en de vergankelijke schoonheid. De kersenbloesems worden roze, en de bomen zien er prachtig uit. De Japanners gaan naar buiten. Ze gaan picknicken en genieten van de pracht van de kersenbloesem.

Ook ik heb deze prachtige boom in mijn tuin en geniet op dit moment van de mooie lichtroze zee aan bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *