Hoe kun je een zomer shawl dragen

Scarves 1

Ik ga zelden de deur uit met een shawl om. In de winter en als de ochtenden nog te fris zijn vooral om mijn hals te bedekken maar in de lente en in de zomer vooral als accessoire item. Nu de afgelopen april een frisse maand bleek te zijn zag je veel dames weer met shawl om lopen.

Een shawl is echt een fashionable item geworden en niet meer alleen om de kou tegen te gaan. Er zijn tegenwoordig enorm veel modellen van grote brede die je ook deels als omslagdoek kunt gebruiken tot kleurrijke versiert met bloemen. Hippe met trendy kleuren of dunne shawls als verfijnde accessoire. Veel dames stylen een stoer jack af met een shawl en laten hem los over de schouders hangen puur als fashion statement.

Ik heb veel shawls in alle soorten en maten van grote brede tot kleine met bloemetjes. Er zijn zelfs benamingen voor het dragen van een bepaalde manier van een shawl.  Zo is er de shoulder duster of de bow tie.

http://www.scarves.net/blog/15-ways-to-wear-summer-scarves

Ik denk dat je vooral de shawl moet dragen hoe je dit zelf het liefste doet. Op de foto’s zie je verschillende celebs die hun shawl op hun eigen wijze dragen.

De variatie aan shawls is tegenwoordig eindeloos. Ik draag zelf het liefst grote shawls die ik op mijn jas kan dragen maar ook op het werk bij neutrale kleding. Mijn favorieten zijn echter de voorjaars shawls in Ibiza stijl. Leuk met vrolijke kleuren en kwastjes. Ik vind dat deze shawls een ontzettend leuke accessoire zijn bij neutrale kleding.

De voorjaarstrends van 2016 zijn shawls die passen bij de kleuren zoals zalm, licht oranje en blauw. Motiefjes zijn verschillend maar vaak hangen er wel kwastjes aan. En ook de Ibiza shawls zie je weer volop. Ik moet hierbij eerder denken aan de festivals zoals Coachella. Kleurrijk, met franjes in naturel, bruin of felle tinten en lekker los omgeslagen.

13113359_973128716111205_2038878529_o

Zalando heeft een groot assortiment aan shawls maar het is ook zeker raadzaam om op marktjes aan zee te kijken. In Renesse vind je volop Ibiza shawls en als je in het buitenland een markt bezoekt zal je ze ook vast tegenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *