Eyeliner om je ogen te laten stralen

catrice-eyes-eyeliner-eye-pencils

Zelfs met een zorgvuldige hand en goede hulpmiddelen, kan je eyeliner er misschien niet goed uitzien. Met een paar extra trucjes zal je eyeliner er perfect uit zien en je ogen doen stralen.

Eyeliner kun je ook gebruiken als je een oudere huid hebt maar er is wel een juiste manier van aanbrengen nodig. Ik gebruik elke dag eyeliner en doe dit, net als de meesten van ons, op mijn eigen manier. Toch zijn er trucs voor om eyeliner op een juiste manier aan te brengen.

13170537_979576332133110_378162264_o

Eyeliner perfect toe passen

Perfecte eyeliner begint met een juiste voorbereiding. Kies eerst een eyeliner met een dunne, zachte punt of een dun kwastje. Ik zelf gebruik altijd waterproof eyeliner met een dun kwastje. Dikke, zware eyeliner zal je ouder doen lijken, en komt in de rimpels waarvan u liever niet wilt dat mensen deze opmerken. Een zeer dunne lijn zal je ogen verfijnen zonder dat het er te zwaar uit ziet.

02de53765a12a3fe419fc8173c8c912d

Begin met de juiste basis voor je eyeliner om een goede look te krijgen.

Breng op je ogen een neutrale primer aan die tot een meer gelijkmatige, vloeiende uitvalsbasis voor jouw oogmake-up zal leiden. Laat de primer drogen voordat je de eyeliner aanbrengt. Doe eerst oogschaduw op voordat je de eyeliner aanbrengt. Dit zorgt er voor dat er geen vlekken ontstaan als de oogschaduw in aanraking komt met de eyeliner.

catrice-eyes-eyeliner-eye-pencils

Ik ben gek op de eyeliners van catrice

http://www.catrice.eu/nl/oog-make-up/eyeliner.html

Kies donkere kleuren eyeliner zoals grijs, pruim, bruin en zwart maar geen pastelkleuren.

Potlood eyeliners zijn populair, maar niet praktisch voor de oudere huid. Potlood liners hebben de neiging om te vlekken en smeren slechter uit. In plaats daarvan kies je op gel gebaseerde liners die soepeler uitsmeren.

LONDON, ENGLAND - JANUARY 11: (EMBARGOED FOR PUBLICATION IN UK TABLOID NEWSPAPERS UNTIL 48 HOURS AFTER CREATE DATE AND TIME. MANDATORY CREDIT PHOTO BY DAVE M. BENETT/GETTY IMAGES REQUIRED) Writer/Director Madonna attends a photocall to promote the new film 'W.E.' at the London Studios on January 11, 2012 in London, United Kingdom. (Photo by Dave M. Benett/Getty Images)
Madonna, een dame met altijd de beste eyeliner ogen

Begin op de buitenste hoek van je oog en trek een lijntje naar binnen met een gladde, glijdende beweging. Trek met een vinger lichtjes het oog opzij zodat je een spleetoog krijgt. Ga niet helemaal tot aan de binnenste hoek. Stop wanneer je natuurlijke wimpers stoppen. Je oog zal kleiner lijken als je van hoek tot hoek gaat.

hqdefault

Je kunt in de buitenhoek de lijn iets doortrekken om een katachtig effect te creëren, maar doe dit niet te ver.

Wrijf zachtjes over de lijn met het puntje van je vinger, een wattenstaafje of een schone kwast. Iets uitsmeren verzacht de lijn. Ik doe dit overigens zelf niet maar zorg er wel voor dat het lijntje in de binnenste ooghoek smaller is dan in de buiten ooghoek.

Sommige dames gebruiken ook een eyeliner onder de ogen. Dit kan met een potlood maar raad ik niet aan. Hierdoor worden ogen vaak te zwaar en dit zorgt sneller voor hang ogen.

Als laatste zorgt een vleugje poeder ervoor dat de liner op zijn plaats blijft.
Gebruik je wel of geen eyeliner en wat zijn jouw tips?

13199345_979574908799919_1539822850_o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *