Wat doe ik aan mijn voeten op die zeldzame mooie dagen in de zomer

12-clarks-at-qvc-romantic-moon-sandal-with-ankle-strap-gbp3850-february-2016

De sandalen aan de voeten waren mooi dicht gesnoerd. De riempjes strak om de enkels. De sokken die hij er bij had uitgekozen waren licht beige bewerkt met figuurtjes aan de zijkant. Zijn korte broek net tot boven de knieën.

Is dit niet hoe we sandalen associëren, met vooral een korte broek en sokken. Het woord sandalen roept bij velen afschuw op maar zijn sandalen nog zo erg?

12-clarks-at-qvc-romantic-moon-sandal-with-ankle-strap-gbp3850-february-2016

We kennen de sandaaltjes met bandjes en kraaltjes met een dunne zool en vooral hip en zomers in de mode. Maar vorig jaar begon de echte sandaal op te komen en dan vooral met een witte dikke zool. Ook dit jaar zie ik volop sandalen en niet alleen meer de sandalen met een goed voetbed. De echte wandel sandaal.

Je hebt sandalen in alle soorten en maten. Met brede zolen, goed voetbed, leuke bandjes en vele kleuren. De sandaal is nu ook voor de vrouw helemaal in en leuk om te zien en heerlijk om op te lopen op die spaarzame mooie dagen in het jaar.

Sandalen zijn er in vele prijsklassen dus er is voor ieder wat wils. Footnotes, Durea en Comfort hebben leuke modellen. En Birckenstock blijft voorlopig ook nog meedoen met de sandalen trend.

MD_0000006766_216131_09

De sandalen met witte dikke zool worden plateausandalen genoemd. De dikke zool zorgt er voor dat pijnlijke voeten achterwege blijven. Je hebt de sandalen met hele dikke zolen of ongeveer 1 cm dik. Meestal is deze zool wit en soms zwart.

Helemaal hot zijn sandalen in metallic kleuren. Vooral zilver en koperkleurige bandjes zijn helemaal trendy. Er zijn sandalen met veel en weinig bandjes en sandalen met kwastjes. De sandalen met kwastjes passen bij de Ibiza stijl. Deze hebben meestal een wat dunnere zool waardoor de modellen eerder bestemd zijn voor het uiterlijk dan het doel er lekker op te kunnen lopen.

Het fijne is dat leuke sandalen onder elk kledingstuk gedragen kunnen worden. Op een leuke jeans short of onder een vrolijk zomer jurkje. De sandaal staat ook leuk onder een stoere spijkerbroek. Zelfs de sandalen met een beter voetbed zoals de sandalen van het merk Wolky passen leuk onder een jurk of korte broek. Hoe beladen het woord sandaal ook is, feit is dat je deze zomer niet meer zonder sandaal kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *