Een city trip als heerlijke korte vakantie

14060016_1049588575131885_801048497_o

Als je een grote stad gaat bezoeken kan dit zeer vermoeiend zijn. De tijd die aan een stedentrip wordt besteed varieert meestal van 1 tot 4 dagen. In deze korte tijd worden alle bezienswaardigheden en vooral hoogtepunten bezocht. Omdat men city trips vaak plant in zonnige perioden is de drukte hoog en de temperaturen in grote steden kunnen enorm oplopen.

Toch kunnen dit soort city trips zorgen voor vermindering van stress. Het hoofd wordt leeg gemaakt. De voorbereidingen voor het maken van een city trip zorgen er al voor dat we even aan wat anders denken. De dagelijkse zorgen kunnen even aan de kant worden gezet. De beslommeringen op het werk worden even vergeten en de drukte voor de zorgen voor de familie lijken even niet te bestaan.

Tijdens een trip zijn de zorgen compleet vergeten.
Waarom?
Omdat je zo’n korte tijd hebt om een stad te bezoeken doen we in de tijd die we aan een city trip besteden zo veel, dat de dagelijkse beslommeringen op dat moment niet bestaan. We zijn druk in de weer met stadskaarten en het plannen van routes. We willen alle bezienswaardigheden zien en zijn druk aan het plannen wanneer wat bezocht wordt, hoe laat en vooral in welke volgorde. Tijdens het bezoek van de stad willen we lopend de stad bezichtigen, met bussen rond toeren, rondfietsen of met boten rondvaren. Als het even kan willen we kerken, moskeeën en basilieken bezoeken.

Overal willen we foto’s van maken en zijn we druk bezig met het maken van selfies. Als het even kan proberen we foto’s te maken waar zo min mogelijk mensen op staan. Tenslotte is een foto met een strak blauwe lucht en niemand of alleen jezelf voor een gebouw het mooist om te tonen aan familie en vrienden.

Indien je in een drukke periode zit of net achter de rug hebt en het ontbreekt je aan meerdere weken vakantie dan is het absoluut een aanrader om een city trip te doen.

14037949_1049611105129632_607632227_o

Ik heb meerdere grotere steden bezocht zoals: London, Berlijn, Parijs, Barcelona, Lissabon, Amsterdam, München, Venetië, Athene en Rome.
Uiteraard kun je de standaard grote beroemde steden bezoeken maar er zijn zeer veel steden die een maatje kleiner zijn maar absoluut de moeite waard om ook een bezoek te brengen.
Prachtige steden zijn bijvoorbeeld: Verona, Valencia, Salzburg, Hamburg, Pisa, Florence en mijn favoriet Edinburgh. Verder zijn Europese steden als Düsseldorf, Köln, Alkmaar, Maastricht, Aachen, Innsbruck, Bath, Montpellier allemaal erg leuk als dagtrip.

Uiteraard missen in bovenstaande rijtjes heel veel steden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken maar die nog op mijn lijstje staan. Ook overzees zullen er nog prachtige steden zijn die het bezoeken waard zijn. Misschien heb jij nog tips welke steden de moeite waard zijn?

14060166_1049588818465194_1560040442_o

 

De laatste stedentrip heb ik gedaan vanuit Kroatië. Een dag met de catamaran naar Venetië. Venetië is een oude stad met prachtige gebouwen gelegen in een lagune doorkliefd door kanalen. Benoemd vanaf het begin van onze jaartelling en sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Eerst bewoond door vissers en vervolgens opgebouwd door vluchtelingen na de invallen van Atilla rond 453 en van de Longobarden in 568. Zomers kan het erg warm zijn en enorm druk. Gelukkig hebben de straatjes veel schaduw. Het mooiste is om je tour vanaf rechts van het San Marcoplein te beginnen. Je komt dan in straatjes met prachtige panden en kanaaltjes. Uiteraard kun je direct naar de Rialtobrug en het San Marcoplein gaan maar de vele palazzo ’s, basilieken, kerken en de schattige pleintjes nodigen uit voor wandelingen rondom de bekende drukte in het midden van de stad.

Als je het goed plant is er veel te zien in 1 dag, maar wil je meer weten over de vele prachtige gebouwen die zijn gebouwd rond 14 en 15 honderd dan is een paar dagen hier voor uittrekken zeker een aanrader. Bekijk de prachtige maskers in de vele winkeltjes. Het verschil tussen namaak en handwerk is kunststof of papier marché. De unieke handwerk maskers hebben een stempel en bewijs van originaliteit. Je kunt een rondvaart maken in één van de bekende gondels maar een rondvaart op een kleine taxiboot over de Canal Grande is ook zeker de moeite waard. Ga niet naar een restaurantje waar de obers je naar binnen loodsen maar haal een broodje in een authentiek zaakje en maak een praatje met de eigenaren. Probeer de drukste periodes te mijden en zoek de zijstraatjes uit.

14045205_1049611081796301_1972284469_o

Dus mocht je nog wat tijd over hebben dan boek die citytrip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *