Gray or nay! Hair coloring or natural?

mature woman standing with grey hair

Now and then I see advertisements come along about gray hair. It indicates coloring your hair gray is a new hype. In fashion magazines I see gray hairstyles passing by at young ladies or I read not to color your gray hair because this is now the new fashion trend. Every 5 weeks I take place in the hairdressers chair to dye my hair. And no hair on that head whishes not to be colored.

Is it because you do not want to be associated with gray hair as it is labeled as ‘old’? My opinion is indeed that I associate gray hair with getting older and looking older. And the name of this trend ‘Grannyhair’ makes me to hate the color. Trends are fun but fortunately we do not always have to join it.

6a8d76a7817d0e277dc5b1b6149e4430
What strikes me is that the ladies in advertisements or fashion magazines with gray hair all look like models, regardless of their age. The average woman, however, is not a model. The models in the photos are styled, both in terms of clothes, makeup and hair. The average woman, however, have to do this all by herself. And how well we do our makeup in the morning, dress up in the most modern clothes, we are not a model. And not at all if I let my hair turn in completely gray.

There is also a clear difference between turning your hair into gray naturally or dying your hair gray. Natural gray hair is usually a bunch of gray hairs on your head that gives a messy look while dying your hair in gray colors provides you with many shades of gray with a glossy look. If you proceed to turn your hair gray naturally than it is highly advisable to color your hair anyway with one of the grooming gray colors, for example, l’Oreal ash gray, silver gray, silver titanium. But do you really want to go for a nice hip glossy gray hairstyle then I am convinced that you can better visit a good hair stylist.

In my social area I do not see anyone with natural gray or dyed gray hair. I think many have the same idea as I have and label gray hair with ‘old’. And let us ladies of 40/50+ do no longer want to be or feel old. So what do I do? I’m just going to take a seat in that hairdressers chair again.

13010103_965108606913216_2056443666_o

4 comments on Gray or nay! Hair coloring or natural?

 • Marinka

  Ik doe niet mee met de grijstrent maar ik ben wel gestopt met het verven van mijn haar. Bij de volgende knipbeurt hoop ik dat de verf eruit is. Ik bedek de uitgroei nu nog even met uitwasbare verf. En ik ga voor grijs omdat ik er geen zin meer in heb om na 2 weken al tegen een uitgroei aan te zitten kijken en ik heb tegenwoordig vaak last van exceem op mijn hoofd. Ik ken verscheidene vrouwen van mijn leeftijd die een mooi natuurlijk grijs kapsel hebben. Ik denk zelfs dat er nu minder geverfd wordt door 45+ vrouwen.

  • Solita (author)

   Ik denk dat je inderdaad met uitwasbare verf sneller moet bijwerken. De ammoniak of andere rotzooi kan ook niet echt gezond zijn. Ik zie niet of eigenlijk geen grijze kapsels om mij heen maar wie weet ben ik het verven ook ooit beu.

 • Marleen

  Wat leuk, een vriendin heeft net vanmorgen mijn haar geverfd, met Henna natuurlijk, zoals ik dat de laatste 40 jaar heb doe! En zo even zag ik fb een foto van jong vriendinnetje langskomen die een ‘modern grijs’ koppie heeft aangemeten. Ik heb er weleens over nagedacht om mijn haar niet meer te kleuren omdat het steeds lastiger werd het zelf te doen maar gelukkig is er iemand die het doet voor mij! 64! en geen haar op mijn hoofd krijgt kans om helemaal uit te groeien.

  • Solita (author)

   En jij ziet er ook absoluut jonger uit 🙂 Ik ben ook zeker een voorstander van verf zonder ammoniak. Dat is echt rotzooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *